Festivals, jaarmarkten, braderiëen zijn voor het vermaak van iedereen. Maar ook koopavonden, koopzondagen, winkelcentra en winkelstraten kunnen hierbij aansluiten. Om deze evenementen nog beter uit de verf te laten komen is straattheater in iedere vorm een prachtige aanvulling en publiekstrekkers. Wij zorgen voor de nodige humor door interactief te reageren op uw bezoekers. Iedereen wordt hierbij in zijn waarde gelaten. Ook de mensen die liever benadert willen worden.
Scroll naar beneden voor foto’s en info van de volgende acts:
Kees Kniep is een verkoper in hart en nieren. Je komt hem overal tegen waar verkoop het thema is. Op jaarmarkten, braderiëen, beurzen winkelcentra enz. Maar wat Kees verkoopt is niet altijd wat het lijkt. Is het een strijkijzer of een elektrische rimpelverwijderaar? Een interactieve act vol humor!
Een ballonnenclown is overal inzetbaar waar veel kinderen zijn. Naast het maken van ballonfiguren willen wij de kinderen ook nog op een leuke manier entertainen. Het is niet altijd een pretje om in een rij te wachten. Daarom maken wij de ballonfiguren simpel om het wachten te beperken zodat ieder kind aan de beurt komt.
De bouwvakker(s) is / zijn een mooi personage om de boel op stelten te zetten. Bij deze act is humor zeer belangrijk. De bouwvakker is soms een stratenmaker om met rubber hamer en waterpas alles nog horizontaal te krijgen. Tot nu toe nog niemand op de tenen geslagen.
Met wijn en stokbrood lijkt hij zo onder de bruggen van Parijs te komen. Daar waar een evenement een Frans tintje nodig heeft komt onze Clochard helemaal tot zijn recht. “Je veux l’amour”, hij wil liefde, maar iedereen die hij tegenkomt heeft dat liever niet van hem. Het armoedige Parijse leven met een hele dikke knipoog.
_______________________________________________________________________
Dirigent Van Fare is zonder orkest maar altijd op zoek naar een goed (of slecht) koor. Ergens tussen het publiek vindt hij die wel. Uit volle borst word dan het Wilhelmus gezongen. Een mooie act voor een speciale Nederlandse dag of als het helemaal gek moet zijn.
Geestelijke
De geestelijke is alles behalve vroom. Toch kan hij met volle overgave mensen en/of voorwerpen zegenen. Het enige wat hij nodig heeft is een emmer, een beetje water (soms bier) en een wc-borstel. Let maar niet op wat hij verder te melden heeft. Alleen maar flauwekul.
Gladde Gerrit is net zo glad als Haagse Harrie. Hij lijkt wel een ekster. Alleen maar oog voor glimmers, die hij dan weer op slinkse manier probeert te verkopen. Steeds een beetje schuw over de schouders kijken of de lange arm van de wet geen roet in het eten gooit. En alles prima kwaliteit. Zijn horloges doen het bijna allemaal.
Kapitein Crusoe
Kapitein Crusoe is de rots in de branding, de redder in nood en vooral vol van zeewaardige onzin. Galant en toch een stoere zeebonk. Al met al een nautisch personage die op geen evenement mag ontbreken waar water een hoofdrol speelt. Onze kaptein is een prachtige gastheer bij het entree, maar ook multifuctioneel inzetbaar. Hou hem wel bij de rum vandaan
Middeleeuwen
Deze komische kwakzalver kan beter lachen dan genezen. Waar zijn drankjes en zalfjes vandaan komen weet niemand. Hij zelf ook niet. Maar hij is ervan overtuigd dat een lach bijna alles geneest. Geneeskunde uit lang vervlogen tijd.
Op geen enkel historisch evenement mag de lakei ontbreken. Deze lakei weet een mooie mix te brengen van statige ethiek, middeleeuwse gedienstigheid en vooral veel humor. Een prachtige entree act, maar ook in de bediening is het zeker een aanrader. Met koninklijke aandacht wordt iedereen op zijn wenken bediend. Nou, meestal dan.
Magiër Barazac zorgt voor de nodige koude rillingen tijdens Halloween en middeleeuwse evenementen. Met of zonder stelten jaagt hij de mensen de stuipen op het lijf. Met kleine kinderen wordt natuurlijk altijd rekening gehouden zodat ze nog wel lekker kunnen slapen. De act is mobiel, maar maar als hij in zijn kookpot gaat brouwen staat hij op een vaste plaats. De act wordt professioneel en met veel humor geacteerd.
De marskramer is een soort Gladde Gerrit (zie boven) uit een grijs verleden. In zijn mand zitten standaard artikelen waar niemand wat aan heeft. De uitleg hierover werkt wel erg op de lachspieren. Gelukkig lag de economisch lat vroeger niet al te hoog voor deze verkoper, want de verkoop gaat slecht. De humor lijkt voor hem veel belangrijker.
Jacobus is een stadsomroeper in hart en nieren. Overal waar aanbiedingen of aankondigingen nodig zijn, laat hij zijn neus zien. Met ratel, bel en luide stem brengt hij uw boodschap duidelijk over. Zo nodig, maar niet noodzakelijk, met wat moderne versterking van een megafoon. Ach, soms moet je met de tijd megaan
Einde Middeleeuwen
Nautische fotograaf
Onze nautische fotograaf heeft zich gehesen in een prachtig kapiteins kostuum. Gewapend met zijn spiegelreflex camera, reddingsboei en diverse zeevaart rekwisieten voor leuke plaatjes, maakt hij zijn opwachting bij evenementen met een nautisch thema. Iedereen moet natuurlijk wel lachend op de foto. Maar laat dat maar aan onze kapitein over. De foto’s worden binnen twee dagen digitaal met “wetransfer” verstuurd
Neptunus, de koning van de zee, komt soms ook aan land. Dat kan overal, maar vooral bij evenementen waar de zee een belangrijke rol speelt. En iedereen weet natuurlijk dat zijn vin op het land in benen verandert. Op verzoek soms wel hele lange benen (stelten) als extra blikvanger. Maar lang of iets korter het is een blikvanger die niet mag ontbreken op een nautisch evenement. Op verzoek met badboot.
Een mooie stijlvolle ontvangst word door piccolo’s altijd gegarandeerd. Piccolo’s die ook nog veel humor brengen en zeer interactief zijn, geven hieraan nog meer toegevoegde waarde. Interactie natuurlijk alleen met publiek die het leuk vind. Een evenement die begint met een lach is een geslaagd evenement.
Piraten zien er vaak gevaarlijk uit, maar als je dichterbij komt vallen sommige reuze mee. Vooral deze piraat met zijn rijdende badboot. Hij haalt zijn plezier alleen uit het rondrijden van kinderen, of volwassenen met een jonge geest. Natuurlijk hoort daar wat stoere piraten taal en – verhalen bij.
Een butler leidt het huishouden en weet alles van ethiek. Bovendien ziet hij er perfect uit en zorgt dat iedere gast zich aan de regels houdt. En als de butler ook nog een babbelgraag positief personage blijkt te zijn dan wil iedereen hem wel in huis nemen. Alleen moet je soms heel even bij hem op de rem trappen als hij weer eens te hard van stapel loopt.
Rondgereden worden in een authentieke riksja, daarvoor hoef je niet naar het verre oosten te gaan. Als het ook nog gebeurd door een maffe chinees of statige butler gaat de feestvreugde helemaal door het dak. Een heerlijke act voor vermoeide voeten in een winkelcentrum of spectaculaire entree bij een evenement met of zonder Aziatisch tintje.
Schoenpoetsers kom je bijna niet meer tegen. Misschien dat daarom onze schoenpoetser zijn werk een beetje roestig uitvoert. Gaande weg merk je wel dat hij heel erg graag praat. Misschien wel een beetje te graag. Waarschijnlijk is geen klant blij met het poetsresultaat, maar hebben wel even kunnen lachen. Dan maar voor het echte poetswerk naar de hakkenbar.
Travestie
Toiletjuffrouw
Toiletjuffrouw Gerrie is altijd in de buurt bij hoge nood. Daarom is haar toilet ook mobiel. Een verwarmde roze bril bevordert de stoelgang en natuurlijk roze gordijnen voor de nodige privacy. Poepen 1 euro per kilo en plassen 50 cent per liter. Dat is toch geen geld. Zonder mobiel toilet doet ze het trouwens ook goed als schoonmaakster op indoor evenementen.
Er word ontzettend veel geroddeld. Vooral door onze roddeldames. Eentje sacherijnig, de ander hieperdepiep. Ze kletsen werkelijk met alle mensen over alles en iedereen. Zoals het woord roddel al voorspelt, klopt er nooit iets van. Gelukkig maar, want ze praten het liefst over mensen die dicht in de buurt zijn.
Niet alles is zoals het geschreven is. De madame in kwestie heeft buiten haar excentrieke kleding ook nog eens een enorm grote kont. Daar wil ze nu iets mee doen voor een klein beetje aandacht. Ze gaat op zoek naar een theatrale ‘kont act’, zeker niet te verwarren met normaal ‘contact’. In de praktijk blijkt dit echter tot veel verwarring te zorgen.
Lekker aan de wandel met de kinderwagen loopt onze jonge moeder over straat. Ze zegt dat het kind in de wagen niet veel op haar lijkt. En met een blik op het “schatje” komt al snel de vraag; Wie is de vader? Onze moeder blijkt niet zo kieskeurig in het uitzoeken van de juiste man. Dus dames houdt uw man dichtbij.
einde travestie