BIOGRAFIE

Al vanaf mijn jeugd heeft theater mijn speciale aandacht gehad. Zo heb ik mij in mijn lagere school periode al aangesloten bij een jeugdgroep voor “theater en zang”.

In de periode dat mijn 3 oudste kinderen de basisschool bezochten begon mijn amateur carriëre en heb ik in een jaarlijkse toneelproductie voor hun school meegespeeld. Een paar jaar later kwam ik in aanraking met straattheater en werd dat mijn hobby en passie.

In die zelfde periode ben ik lid geworden van theatergroep ZET. Een Zutphense amateurtheatergroep die haar producties ook op de planken brengt voor algemeen publiek. In die tijd werden mijn vaardigheden op het gebied van acteren door professionele regisseurs bijgebracht en verfijnd.

Na een periode van ruim 20 jaar amateurtheater heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Stephan Wüst Entertainment in Zutphen werd geboren.  Straattheater was daarbinnen een belangrijke schakel, maar niet veel later kregen ook andere acteervaardigheden een belangrijke plaats binnen het geheel. Spelen als trainingsacteur en filmacteur maken het geheel compleet en  zorgen voor een zeer brede basis als all-round acteur.

Als filmacteur heb ik in verschillende bekende soapseries gastrollen gespeeld zoals ONM en GTST. Maar ook een heel seizoen in Gotcha en in diverse bedrijfsfilms en commercials.

Na bijna 25 jaar werkzaam als professioneel acteur is de energie nog lang niet op en hoop ik nog lange tijd de liefde voor dit mooie vak naar buiten uit te dragen. Ik zie jullie graag terug op mijn website Stephan Wüst Entertainment 

 

Stephan Wüst